Homepage wat heb je nodig

Basisuitzet wasbare luiers

We kunnen ons goed voorstellen dat je geen idee hebt wat er allemaal komt kijken bij het gebruiken van wasbare luiers. Maar dat valt ontzettend mee. Het enige wat je echt nodig hebt is een goeie basisuitzet.

20 Wasbare luiers 
Bij 4 tot 6 verschoningen per dag heb je genoeg aan 20 wasbare luiers. Als je na maximaal 3 dagen een was draait kom je perfect uit met dit aantal. Voor tweelingen adviseren we 30 wasbare luiers.

Luieremmer
In een goed afsluitbare luieremmer bewaar je de gebruikte luiers.

Wasnet
Het wasnet gaat in de luieremmer. Als de emmer vol is kan je het wasnet met luiers en al zo in de wasmachine doen. Doordat het wasnet aan de bovenkant open is komen de luiers tijdens het wassen los in de wasmachine en worden ze goed schoon.

Inlegvellen
Een inlegvel in de luier vangt de ontlasting op. Tijdens een verschoning doe  je het inlegvel in de afvalbak of (als het biologisch afbreekbaar is) spoelt het door de toilet. Bij alleen een plasje kan je het inlegvel zelfs met de luiers meewassen en hergebruiken.

Wat is nog meer handig om te hebben?

Als je de basisuitzet in huis hebt kun je daarna naar hartelust nog andere accessoires aanschaffen. We zijn zelf fan van dit lijstje. Stuk voor stuk ontzettend handig en voor ons zelfs onmisbaar geworden.

Wasbare billendoekjes
Geen schadelijke stoffen, nooit meer naar de winkel voor billendoekjes én je doet niet meer mee met het groter maken van die al enorme afvalberg. Win win win!

Luiertas
Een waterdichte luiertas is onmisbaar voor onderweg.

Romperverlenger
Omdat wasbare luiers dikker zijn dan wegwerp luiers passen sommige rompers niet goed meer. Met een romperverlenger los je dit op.

Boosters
Een extra booster aan de luier toevoegen zorgt voor nog meer absorptie. Handig als je kindje de klok rond slaapt of gewoon een flinke plasser is.

Mandje

Je mandje is leeg.