Homepage Over Billie Wonder

Onze missie

In de zomer van 2017 zijn wij, Manon en Steef, allebei voor het eerst moeder geworden van een geweldige dochter en zoon. Omdat we het belangrijk vinden natuurlijke materialen en producten voor onze kinderen te gebruiken en de wereld zo goed mogelijk voor ze willen achterlaten besloten we tijdens onze zwangerschap al om geen wegwerpluiers te gebruiken. De chemicaliën in die luiers en de enorme afvalberg die ze veroorzaken is iets wat absoluut niet goed voelt voor ons.

In tegenstelling tot veel landen om ons heen worden wasbare luiers in Nederland nog weinig gebruikt. Mensen kennen het niet en hebben nog het beeld van de doek met veiligheidsspeld van vroeger in hun hoofd. Als we vertellen dat we wasbare luiers gebruiken is de reactie nog vaak “Gadver, dat lijkt me heel vies!” Een misvatting die wij graag willen tackelen.

Wasbare luiers hebben onterecht een ouderwets en vies imago. En doordat dit duurzame product nog zo weinig bekendheid heeft zijn vervuilende wegwerpluiers helaas nog steeds de standaard. Dat willen wij veranderen! Uit die missie is ons virtuele kindje Billie Wonder geboren.

 

Met grote dank aan onze prachtige modellen Alma, Boas, Dani, Davey, Django, Faye, Felipe, Fylinn, Gijs, Heavenly, Ian, Isa, Isabelle, Jahlil, Jasmine, Joey, Kemar, Levi, Lior, Maikiro, Mare, Moon, Nico, Otis, Pelé, Pippa, Tara, Vivienne, Willem, Yoser, Zaman, Zeylon en Ziyano. 

wasbare luiers luier

Manon

Ook al is ze in Nederland opgegroeid, de zon is voor deze Braziliaanse een magneet die ze het liefst zo vaak mogelijk achterna reist. Inmiddels gaat haar dochter Dani vanuit hun thuisbasis Amsterdam mee op die zonnige reisavonturen. Door haar Latina ritme is stilzitten voor Manon geen optie en pakt ze alles aan wat op haar pad komt. Ze is een van de gezichten achter reisplatform GirlsLove2Travel en runt samen met haar vriend Lodewijk een bedrijf.

wasbare luiers luier

Steef

Deze geboren en getogen trotse Amsterdamse bekijkt de wereld door het oog van haar camera. Steef heeft Rio de Janeiro in Brazilië een tijdje haar thuis mogen noemen en daar is ze een stukje van haar hart verloren aan dit te gekke land. De liefde voor Brazilië en Amsterdam zit zo diep geworteld dat ze haar zoon Pelé Mokum heeft genoemd. Gelukkig is haar man een even trots Amsterdammer en gek van voetbal.

Onze merken

We hebben er bewust voor gekozen om een beperkte selectie producten in onze webshop te verkopen. Al deze producten gebruiken we zelf ook en kunnen er dus uit eigen ervaring over vertellen. Het zijn merken met een groot hart voor het welzijn van onze kinderen en moeder aarde.

Billie wonder wasbare luiers LittleLamb

Het familiebedrijf LittleLamb is 2002 opgericht en gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Alle producten van LittleLamb zijn Oeko-Tex 100 of Gots gecertificeerd en worden geproduceerd in Turkije.

Billie Wonder Wasbare luiers

Het Zweedse merk Imse Vimse is in 1988 opgericht door Marie Walleberg. Alle producten van voldoen aan de Oeko-Tex 100 certificaat en zijn gemaakt van ecologisch geteelt katoen. De productie vind plaats in Europa.

Billie Wonder Wasbare luiers

Popolini is een Oostenrijks familiebedrijf. De producten van dit in 2002 opgericht bedrijf worden zowel in Oostenrijk als in Hongarije gemaakt. Alle door Popolini gebruikte materialen zijn Gots gecertificeerd.

wasbare luiers luier

Bambino Mio is een familiebedrijf uit het Verenigd Koninkrijk en heeft meer dan 50 prijzen gewonnen sinds de oprichting in 1997. De productie vindt plaats in het Verenigd Koninkrijk, Lithouwen en China.

wasbare luiers luier

Een moeder die het beste wil voor haar kinderen én de wereld runt Responsible Mother in Lithouwen. Ze maakt luiers en accessoires van wol, katoen of hennep. Alle producten worden met de hand gemaakt.

wasbare luiers totsbots

Het Schotse familiebedrijf TotsBots is in 2003 opgericht. Alle luiers en accessoires worden geproduceerd in hun eigen TotsBots fabriek in de thuisbasis Glasgow en dragen het Oeko-Tex 100 certificaat.

Mandje

Je mandje is leeg.