Homepage Over Billie Wonder

De Billie Wonder Missie

Op een reis die ik als fotograaf maakte door Californië zag ik voor het eerst wasbare luiers. “Tof” dacht ik toen “als ik ooit kinderen krijg, dan wil ik dat ook gebruiken”. Wat ik zag was geen ouderwetse doek met speld, maar super goede broekjes in mooie kleuren en prints. Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik er echter achter dat het plaatje in mijn hoofd helemaal niet overeen kwam met het imago van de wasbare luier hier in Nederland.

Als fotograaf is beeldvorming mijn vak en daardoor werd in de zomer van 2017 niet alleen mijn eerste kindje geboren, maar ook het idee voor Billie Wonder. Vol goede moed startte ik met twee andere kersverse moeders aan een missie; de wasbare luier tot de status quo maken. Want we wilden niet alleen goed voor onze kinderen zorgen, maar ook voor de wereld die we hen na laten.

Al voedend, luier verschonend, onze andere bedrijven draaiend houdend en onze weg zoekend als nieuwe moeders, zochten we ook onze weg in het samenstellen van een collectie en een webshop. Het was een hele bevalling, maar in augustus 2018 werd ons virtuele kindje Billie Wonder geboren. Een leerzaam en dankbaar traject, maar ook een reis die we behoorlijk hadden onderschat, want een webshop runnen doe je er niet “even bij”. 

Ergens eind 2019 bezocht ik, zwanger van mijn dochter, een lezing van Jane Goodall. Het was een prachtig maar ook verontrustend verhaal, veelal over hoe mis het gaat met onze aarde. Één vraag bleef me voor altijd bij; “What is your contribution to Mother earth?”. Billie Wonder is de mijne, zo veel mogelijk kinderen in wasbare luiers krijgen en zo de enorme hoeveelheid afval (144 miljoen kilo per jaar in Nederland alleen al) terug dringen. Sinds mei 2020 draai ik in een nieuwe samenstelling, samen met een gepassioneerd team, op volle toeren om onze missie voort te zetten; de wasbare luier de status quo maken. Voor mijn kinderen en de wereld die ik hen nalaat. 

 

Liefs,

Steef

 

Met grote dank aan onze prachtige modellen Alma, Beau, Boas, Dani, Davey, Django, Ellèna, Faye, Felipe, Fylinn, Gijs, Heavenly, Ian, Isa, Isabelle, Isidoor, Jahlil, Jasmine, Jim, Joey, Kemar, Levi, Lior, Maikiro, Mare, Max, Moon, Nico, Noahly, Otis, Pelé, Pippa, Roosmarijn, Tara, Vivienne, Willem, Yoser, Yuki, Zaman, Zeylon en Ziyano. 

Founder Steef met zoontje

Pelé

Geboren in augustus 2017 is deze man mijn eerste kind, het eerste fotomodel voor Billie Wonder en een van de belangrijkste personen betrokken in het samenstellen van de collectie. Inmiddels is hij zindelijk, maar gelukkig neemt zijn zusje de honneurs van het testen van de collectie waar.

Prachtplaatje geschoten door de fantastische Elisabeth Lanz

Founder Steef met dochtertje

Coco

In december 2019 werd deze dame geboren en maakte zij van ons gezin een koningsgezin. Stiekem werkt ze al lekker voor het bedrijf, alle luiers testen en bepalen wat er wel en niet bij mag in de collectie die we met haar broer hebben samengesteld.

Prachtplaatje geschoten door mijn fantastische man Mathias.

Onze merken

We hebben er bewust voor gekozen om een beperkte selectie producten in onze webshop te verkopen. Al deze producten gebruiken we zelf ook en kunnen er dus uit eigen ervaring over vertellen. Het zijn merken met een groot hart voor het welzijn van onze kinderen en moeder aarde.

Billie wonder wasbare luiers LittleLamb

Het familiebedrijf LittleLamb is 2002 opgericht en gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Alle producten van LittleLamb zijn Oeko-Tex 100 of Gots gecertificeerd en worden geproduceerd in Turkije.

Billie Wonder Wasbare luiers

Het Zweedse merk Imse Vimse is in 1988 opgericht door Marie Walleberg. Alle producten van voldoen aan de Oeko-Tex 100 certificaat en zijn gemaakt van ecologisch geteelt katoen. De productie vind plaats in Europa.

Billie Wonder Wasbare luiers

Popolini is een Oostenrijks familiebedrijf. De producten van dit in 2002 opgericht bedrijf worden zowel in Oostenrijk als in Hongarije gemaakt. Alle door Popolini gebruikte materialen zijn Gots gecertificeerd.

wasbare luiers luier

Bambino Mio is een familiebedrijf uit het Verenigd Koninkrijk en heeft meer dan 50 prijzen gewonnen sinds de oprichting in 1997. De productie vindt plaats in het Verenigd Koninkrijk, Lithouwen en China.

wasbare luiers luier

Een moeder die het beste wil voor haar kinderen én de wereld runt Responsible Mother in Lithouwen. Ze maakt luiers en accessoires van wol, katoen of hennep. Alle producten worden met de hand gemaakt.

wasbare luiers totsbots

Het Schotse familiebedrijf TotsBots is in 2003 opgericht. Alle luiers en accessoires worden geproduceerd in hun eigen TotsBots fabriek in de thuisbasis Glasgow en dragen het Oeko-Tex 100 certificaat.

Mandje

Je mandje is leeg.