Wat heb je nodig als je wasbare luiers wil gebruiken? Een basisuitzet is het belangrijkste. Als je die hebt kan je daarna naar hartelust allerlei extra’s aanschaffen. Wat je nodig hebt voor een basisuitzet lees je hier.

20 Wasbare luiers

Uitgaande van 5 á 6 verschoningen verschoningen per dag heb je genoeg aan een set van 20 wasbare luiers. Als je na maximaal 3 dagen een was draait heb je altijd genoeg schone luiers in huis. Wasbare luiers gaan zo lang mee, dat je diezelfde stapel luiers zelfs voor een volgend kind kunt gebruiken.

Luieremmer

De gedragen luiers bewaar je in een luieremmer. De deksel van de luieremmer kan je vastzetten met klemmetjes, zodat je kind niet met de luiers aan de haal kan gaan.

Wasnet

Een wasnet gebruik je in de luieremmer. Als de emmer vol is kan je het wasnet met luiers en al in de wasmachine doen. Je hoeft de luiers dus niet een voor een uit de emmer te halen en in de wasmachine te doen. Doordat het wasnet aan de bovenkant open is komen de luiers tijdens het wassen los in de wasmachine en worden ze goed schoon.

Inlegvellen

Een inlegvel in de luier vangt de ontlasting op. Je kunt het zien als een soort toiletpapier. Een grote boodschap kiep je met het inlegvel in het toilet. Bij alleen een plasje kan je het inlegvel zelfs met de luiers meewassen en hergebruiken. Good to know: als je erg oude leidingen hebt in huis kun je de inlegvellen beter niet doorspoelen om verstopping te voorkomen.

Luiertas

Als je op pad gaat of wasbare luiers meegeeft aan het kinderdagverblijf is een luiertas onmisbaar. Vooral de wet & dry bag is ideaal. Die bestaat namelijk uit 2 delen. Je gebruikt een deel voor de schone luiers en het tweede deel voor gedragen luiers.


Liefs, Billie