Niks mooier dan de wereld ontdekken met je kleintje. Een escape naar de zon in deze donkere wintermaanden is echt heerlijk. Maar voor veel vakanties moet je het vliegtuig pakken en dat is nou niet bepaald duurzaam. 

Tips & tricks: wasbare luiers gebruiken op vakantie

De footprint die je achterlaat kan je verkleinen door wasbare luiers ook tijdens je vakantie te gebruiken. Alle beetjes helpen. Want met een 8 daagse vakantie bespaar je al snel een stuk of 50 wegwerpluiers!

Hoeveel luiers neem je mee

Wij nemen meestal acht wasbare luiers mee, ongeacht hoe lang we op vakantie gaan. Altijd verschillende systemen. Na iedere verschoning spoelen we de luier gelijk uit (als dat kan) en hangen de luier te drogen. Dan komen we prima uit met acht luiers.

wasbare luiers vakantie

Welke luier systemen zijn handig

Ons lijstje ziet er meestal zo uit:

  • 3 alles-in-1 luiers – binnen een minuut verschonen, handig tijdens uitstapjes.
  • 6 boosters met 3 overbroekjes  – losse boosters en broekjes drogen snel.
  • 2 nachtluiers met 1 wollen overbroekje – terwijl de ene luier droogt gebruik je de andere. Het wollen overbroekje hoef je niet te wassen. Alleen luchten en weer gebruiken. Props voor wol!

Hoe was je de luiers

Op een camping kan je vaak gebruik maken van een wasmachine en in een hotel hebben ze meestal een wasservice. Wij wassen de luiers zelf met de hand in de wasbak. Eerst even weken met een beetje reiswasmiddel en daarna uitspoelen. Kleine moeite.

wasbare luiers vakantie

Zonnige vakantie is een pré

Drogen in het zonnetje is top. De luiers zijn binnen een mum van tijd droog en eventuele vlekken verdwijnen letterlijk als sneeuw voor de zon. Tijdens onze vakantie laatst in Kaapverdië hadden we geen directe zon op ons terras. Dus we namen de luiers gewoon mee naar het strand om te drogen.

Is het extra werk?

Ja, wasbare luiers gebruiken op vakantie is iets meer werk dan een wegwerpluier in de vuilnisbak gooien. Toch doen we het met liefde. De afvalbesparing en geen gedoe met geïrriteerde billen vinden wij het keihard waard.

Zie jij jezelf wasbare luiers gebruiken op vakantie?

Liefs, Manon – Billie Wonder

P.s. hier lees je meer tips om je vakantie iets duurzamer te maken.

Tags: