Billendoekjes. Voor mensen met kids zijn het lifesavers. Dat ze hartstikke handig zijn is iedereen het denk ik wel over eens. Maar we hebben een aantal interessanten feiten over billendoekjes voor je op een rijtje gezet die je waarschijnlijk nog niet weet.

Een mega afvalberg

Samen met luiers zijn billendoekjes in Nederland goed voor 144 miljoen kilo afval! Er bestaan ook biologisch afbreekbare billendoekjes, maar ook deze mogen in Nederland niet bij het GFT-afval. De reden daarvan is om te voorkomen dat er medicijnresten (uit de ontlasting) bij de compost eindigen.

Billendoekjes doorspoelen mag niet

Ook al staat het op de verpakking, billendoekjes door de toilet spoelen kan echt niet. Leidingen raken er verstopt van. Het gaat misschien lang goed, maar er komt een moment dat de hele boel vast komt te zitten. Gooi ze dus netjes in de vuilnisbak.

Allergische reacties

Laat billendoekjes met parfum sowieso altijd links liggen. Ja, het ruikt lekker maar de babyhuid wordt er echt heel ongelukkig van. Parfumstoffen zijn prominente allergenen die je niet in de huid van je baby wil hebben. In veel billendoekjes zitten ook allerlei andere chemicaliën die geïrriteerde billetjes veroorzaken.

De duurzame keuze

De enige echte duurzame én veilige keuze zijn wasbare billendoekjes. Deze billendoekjes zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen als biologisch katoen. De gebruikte billendoekjes doe je in de luieremmer bij je wasbare luiers en gaan samen met de luiers de wasmachine in. Nog een pluspunt van wasbare billendoekjes: het gebruik levert een besparing op van maar liefst €500 per kind!

Genoeg redenen om wasbare billendoekjes te gebruiken, toch? Je vind ze hier onze shop.

Liefs, Billie

Bron: Consumentenbond